POS
monitoring

”De kwaliteitszorgcyclus vormgeven, resultaten monitoren en data geïnformeerd de relevante dialoog voeren.” 

Integraal inzicht voor inclusief onderwijs

Perspectief op School (POS) helpt samenwerkingsverbanden passend onderwijs en schoolbesturen om de kwaliteitszorgcyclus vorm te geven, de uitvoer hiervan te monitoren en data geïnformeerd de relevante dialoog te voeren. We ondersteunen hierbij met ons online platform voor integraal inzicht voor inclusief onderwijs. 

Inzicht op elk niveau

Met POS monitoring krijg je inzicht in de resultaten van inclusief onderwijs in jouw regio. Hierdoor ben je in staat om verantwoording af te leggen over gemaakte keuzes en inhoudelijk het gesprek aan te gaan aan de hand van de visualisatie van data in rapporten en dashboards. Zo kan je samen gerichte keuzes maken voor de toekomst.  
 
POS monitoring geeft je integraal inzicht in inclusief onderwijs met minimale administratieve lasten. Je krijgt relevante inzichten op elk niveau, van samenwerkingsverband tot (sub)regio en schoolbestuur tot school. 

Monitoring die aansluit op jouw werkwijze

In het online platform van POS monitoring kies je zelf welke modules aansluiten bij jouw wensen. Zo bieden wij altijd een passende oplossing die aansluit op de werkwijze van jouw samenwerkingsverband of schoolbestuur.

Module kwaliteit 
Met de POS module kwaliteit krijg je zicht en grip op je strategie door deze meetbaar, uitvoerbaar en bespreekbaar te maken. Daarnaast krijg je inzicht in de kengetallen inclusief onderwijs op alle niveaus. Hiermee geef je passende uitvoering aan de gezamenlijke ambities inclusief onderwijs. Aansluitend aan kwaliteitsgebieden besturing, kwaliteitszorg en ambitie (BKA’s) uit het onderzoekskader voor samenwerkingsverbanden van de Inspectie van het Onderwijs.

Module ondersteuning
Met de POS module ondersteuning krijg je zicht op de ondersteuning binnen jullie scholen, schoolbesturen, regio’s en samenwerkingsverband en daarmee inzicht in het dekkend netwerk van voorzieningen. Tevens maak je hiermee de ondersteuningsmogelijkheden van elke school voor ouders, professionals en externen duidelijk. Ten slotte krijg je zicht op de ondersteuningsaanvragen, extra ondersteuning, TLV’s en hun aanvraagproces. Hiermee geef je passende uitvoering aan de realisatie van de maatschappelijke opdracht. Aansluitend bij de resultaten passend onderwijs (RPO’s) uit het onderzoekskader voor samenwerkingsverbanden van de Inspectie van het Onderwijs.

Module financiën 
Met de POS module financiën geef je antwoord op de financiële vragen bij inhoudelijke plannen zoals de rechtmatige en doelmatige besteding van middelen en continuïteit. Hiermee integreer je financieel beheer en kwaliteitszorg. Van beleidsrijk begroten tot het verantwoorden van de bestede middelen.

  • rechtmatigheid – creëer inzicht in de besteding van middelen op niveau van het samenwerkingsverband, per schoolbestuur voor de GMR en school voor de MR
  • doelmatigheid – creëer inzicht in de kwantitatieve en kwalitatieve impact van activiteiten en de financiële die hierin zijn geïnvesteerd
  • continuïteit – laat zien dat het samenwerkingsverband gezond is en blijft

De meerwaarde van POS monitoring

Integraal inzicht 
Zicht op strategie en kengetallen, inzicht in ondersteuning en dekkend netwerk en grip op doelmatige en rechtmatige besteding.  

Aansluiting werkwijze SWV 
POS monitoring is modulair opgebouwd aansluitend bij de werkwijze en context van jouw samenwerkingsverband of schoolbestuur. 

Betere keuzes maken 
Door analyse van dashboards en bespreken van rapporten kun je data geïnformeerd betere keuzes maken voor de toekomst. 

Wij helpen je op weg

Wanneer je gebruikt wil maken van POS monitoring ondersteunen onze experts je graag bij het implementeren zodat je inzicht op inclusief onderwijs krijgt. Daarnaast bieden wij strategisch advies waarbij we jouw samenwerkingsverband ondersteunen bij het opstellen van strategie en een ondersteunings- en jaarplan om jouw kwaliteitszorg te waarborgen. 

Interesse in POS monitoring?

Wil je meer informatie of weten wat Perspectief op School voor jou kan betekenen?
Neem dan contact met ons op via 06-23267161 of stuur een e-mail naar info@perspectiefopschool.nl.

Scroll naar boven